نحوه عصب کشی دندان شیری کودکان چگونه است؟ عصب کشی دندان شیری کودکان در چه مواردی انجام میشود؟ عصبکشی دندان شیری، که به عنوان درمان پالپ دندان نیز شناخته میشود، یکی از روشهای مهم در دندانپزشکی کودکان بوده که به منظور حفظ دندانهای شیری آسیبدیده تا زمانی که به طور طبیعی بیافتد، انجام میشود. چرا که دندان های شیری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نگهداری درست از آنها، باعث جلوگیری از عفونت، حفظ بستر مناسب برای رشد دندان های دائمی، تضمین گفتار طبیعی و جویدن کودک میشود. عصب کشی دندان کودکان یکی از روشهای درمانی است که در موارد مختلفی مانند عفونت، ترمیم دندان یا کاهش درد و التهاب و … انجام شده و به حفظ دندانهای شیری کودک کمک میکند.
اهمیت عصب کشی دندان شیری کودکان
زمانی که دندان های شیری در زمان زودتری از بین بروند، دندانپزشک اطفال قادر است فضای آن را توسط فضای نگهدارنده حفظ کرده و اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام دهد یا آن را تحت معاینات دورهای قرار دهد. البته صرفا افتادن زودرس دندان شیری باعث ایجاد این مشکلات نمیشود. به طوری که با پوسیدگی دندان شیری کودکان، امکان از دست رفتن فضای دندان دائمی به مقدار پوسیدگی ایجاد شده فراهم میشود. بنابراین ترمیم زود هنگام یا عصب کشی دندان شیری باعث جلوگیری از ایجاد مشکلات مختلف شده و خطر از دست دادن دندان شیری و بروز ناهنجاری های بزرگ تر را کاهش میدهد.
آمادگی برای عصب کشی دندان شیری کودک
اکثر والدین در چنین زمان هایی نگران کودک خود می شوند و قابل توجه است که والدین باید مراقب فرزند خود باشند تا متوجه نگرانی آنها نشود و با صحبت کردن با کودک، گرفتن دست ها و نوازش کودک خود می توانند قسمتی از استرس کودک را در طول درمان برطرف کنند. معمولا عصب کشی دندان کودکان برای فرد کمی درد ایجاد می کند اما برای درمان پوسیدگی و درد دندان به خوبی موثر است.
عصب کشی دندان شیری کودکان
عصب کشی دندان کودکان یک درمان موثر برای رهایی از درد دندان و حفظ دندان ها است.
بسیاری از والدین تصور میکنند دندان های شیری دارای عصب و ریشه نیستند، اما باید ذکر کنیم که دندان های شیری همانند دندان های بزرگسالان و دندان های دائمی دارای عصب و ریشه بوده و در صورتی که پوسیدگی عصب آن را درگیر کند، نیاز به درمان هایی مانند عصب کشی خواهند داشت.
در صورت عدم انجام درمان عصب کشی برای دندان های شیری آسیب دیده، احتمال ایجاد آبسه در این دندان ها وجود خواهد داشت. همچنین به دلیل وجود جوانه دندان های دائمی در زیر دندان های شیری احتمال آسیب و اختلال در تکامل این دندان ها وجود دارد بنابراین در صورت درگیری عصب حتما باید درمان عصب کشی در مورد آن ها انجام شود.
انواع درمان های عصب کشی دندان شیری
عصبکشی دندان شیری کودکان شامل چندین روش مختلف بوده که بسته به میزان آسیب و شدت آن، روش مناسب درمانی توسط بهترین دندانپزشک اطفال انتخاب میشود. این روشها عبارتند از:
- پالپوتومی (Pulpotomy)
پالپوتومی یکی از رایجترین روشهای درمان پالپ دندان شیری است. در این روش، بخش آسیبدیده یا عفونی پالپ در تاج دندان (بخش بالایی دندان) برداشته میشود، در حالی که پالپ سالم در ریشه دندان باقی میماند. سپس فضای خالی با مواد ضدعفونیکننده و ترمیمی پر میشود تا از عفونت بیشتر جلوگیری شود.
- پالپکتومی (Pulpectomy)
پالپکتومی شامل برداشتن کامل پالپ از تاج و ریشه دندان است. این روش زمانی استفاده میشود که پالپ در سراسر دندان (تاج و ریشه) آسیب دیده یا عفونی شده باشد. پس از برداشتن پالپ، کانالهای ریشه تمیز، ضدعفونی و با مواد مخصوص پر میشوند. این روش کمی تهاجمیتر بوده و در صورت مشاهده آبسه های دندانی، انجام خواهد شد.
نحوه عصب کشی دندان شیری چگونه است؟
نحوه عصبکشی دندان کودکان شامل مراحل زیر بوده که مراحلی مانند عصب کشی دندان بزرگسالان داشته و دندانپزشک برای انجام آن قبل از هر اقدامی، با استفاده از معاینه بالینی و تصاویر رادیوگرافی، میزان آسیب به پالپ دندان را ارزیابی کرده و در صورتی که تشخیص دهد، عصبکشی انجام خواهد شد. برای انجام عصب کشی دندان شیری، ابتدا بی حسی موضعی انجام میشود تا نواحی اطراف دندان مورد نظر، کاملا بی حس شده و دیگر درد و ناراحتی برای کودک نداشته باشد. سپس دندانپزشک با استفاده از ابزارهای مخصوص و ایجاد یک حفره کوچک در تاج دندان، عصب دندان را خارج کرده و بسته به میزان آسیب، نوع عصب کشی مناسب یعنی پالپوتومی یا پالپکتومی را انتخاب خواهد کرد. بعد از این مرحله نیز، فضای داخلی دندان با محلولهای ضدعفونیکننده به خوبی تمیز و ضدعفونی شده و کانالهای ریشه با مواد مخصوص و مناسبی پر میشوند. این مواد به حفظ ساختار دندان کمک کرده و در جلوگیری از آسیب بیشتر دندان به خوبی موثر هستند.
دندانپزشک پس از پایان کار، دستورالعملهایی برای مراقبتهای پس از عصب کشی به والدین و کودک ارائه میدهد. این دستورالعملها شامل استفاده از مسکنها برای کنترل درد، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسیهای دورهای است.
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب کاربردی
تشکر
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم
باعث ایجاد انگیزه براتون بشه