فلورایدتراپی
امروزه افراد زیادی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان های خود، اقدامات زیادی را انجام می دهند. این اقدامات از مسواک زدن های مداوم و مرتب تا معاینه های دوره ای و درمان های گوناگون برای جلوگیری از پوسیدگی دندان را شامل می شود.
این اقدامات در بزرگسالان و کودکان وجود دارد و در هر دو رده بسیار مهم می باشد. برای پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان، روش های مختلفی را امروزه انجام می دهند. از جمله این روش ها فلورایدتراپی است.
فلورایدتراپی از جمله ایمن ترین و همچنین موثرترین روش های جلوگیری از پوسیدگی دندان است. در این روش دندانپزشک اطفال، اقدام به تمیز کردن و شستشوی دندان ها و همچنین مقاوم سازی دندان ها در مقابل پوسیدگی دندان با کمک فلوراید می نماید.. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از دندانپزشک اطفال با ۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۲ – ۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۳ تماس حاصل نمایید.
همچنین می توانید ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.
فلورایدتراپی چیست ؟
فلورایدتراپی از جمله ایمن ترین و همچنین موثرترین روش های جلوگیری از پوسیدگی دندان است. در این روش دندانپزشک اطفال، اقدام به تمیز کردن و شستشوی دندان ها و همچنین مقاوم سازی دندان ها در مقابل پوسیدگی دندان با کمک فلوراید می نماید.
فلوراید چیست؟
فلوراید از جمله مواد معدنی می باشد که در منابع آب طبیعی نیز به وفور یافت می شود. این ماده بعد از عبور از سنگ ها و خاک به منابع آب طبعی وارد شده است. به همین دلیل کاملا طبیعی بوده و هیچ گونه عوارضی برای افراد در زمان استفاده ندارد. فلوراید به طور مستقیم در آب های آشامیدنی به میزان بسیار کم یافت می شود. این امر باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می باشد.
همچنین می توان از فلوراید به طور موضعی مانند استفاده از خمیر دندان ها و یا فلوراید های مایع استفاده نمود. برای استفاده از فلوراید های مایع که همان دهانشویه می باشد باید از دندانپزشک اطفال خود، برنامه و نحوه استفاده از فلوراید را دریافت کرد. زیرا ممکن است استفاده نادرست و بدون برنامه سبب شود تا به دندان ها آسیب وارد شود.
پوسیدگی دندان کودکان
پوسیدگی دندان ها دارای 3 فرآیند اصلی می باشد. با گذشت زمان پوسیدگی های سطحی روی دندان کودکان به داخل دندان نفوذ کرده و باعث ایجاد پوسیدگی های موضعی می شود. در صورتی که در این دو مرحله پوسیدگی دندان، با روش های مختلف مانند فلورایدتراپی درمان نشود، این پوسیدگی به بافت های سخت دندان می رسد.
درمان پوسیدگی دندان با فلورایدتراپی
در مراحل اولیه پوسیدگی دندان، می توان با استفاده از فلورایدتراپی باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان ها می شود را ضعیف کرد و با افزایش میزان فلوراپاتیت کلسیم روی دندان ها، مقاومت دندان ها نسبت به اسید مقاوم تر می شود. در ادامه با کاهش میزان پوسیدگی و جلوگیری از پوسیدگی دندان که توسط قند های موجود در غذا و خوراکی هایی ها ایجاد می شود، می تواند تاثیر بسیاری داشته باشد. با فلورایدتراپی، می توان دندان های کودکان را در مقابل پوسیدگی مقاوم نمود.
روش های درمانی پوسیدگی دندان در کودکان
درمان پوسیدگی دندان با خمیر دندان حاوی فلوراید
امروزه خمیر دندان ها در مارک های مختلفی وجود دارد که حاوی فلوراید می باشد. این فلوراید موجود در خمیر دندان ها تاثیر مستقیم بر روی پلاک و مینای دندان می گذارد. همچنین افزایش میزان و غلظت آن ممکن است تاثیرات منفی بر روی دندان ها هم بگذارد. در تمام دنیا میزان غلطت این ماده در خمیر دندان ها ثابت می باشد. ممکن است این میزان غلظت برای دندان کودکان نیز ایمن و مناسب نباشد.
همچنین کودکان نتوانند به میزان درست و کافی بهداشت دندان ها خود را حفظ نمایند. دندانپزشکان اطفال توصیه می نمایند که والدین گرامی در زمان مسواک زدن کودکان کمتر از 3 سال خود، مراقب نحوه مسواک زدن کودک خود باشند تا کودک بهداشت دندان خود را حفظ نماید. همچنین در این سن کودکان به میزان بسیار کمی از خمیر دندان های حاوی فلوراید نیاز دارند.
درمان پوسیدگی دندان با فلورایدتراپی
در این روش با کمک دندانپزشک اطفال، از فلوراید استفاده می شود که نام این روش فلورایدتراپی است. در این روش با جذب فلوراید توسط مینای دندان، میزان پوسیدگی دندان کاهش پیدا می کند. فلورایدتراپی در فواصل 3 تا 12 ماهه با توجه به شرایط کودک، توسط دندانپزشک اطفال انجام می شود. به همین دلیل می توان با انجام فلورایدتراپی برای کودکان از دندان های کودک را از پوسیدگی در امان نگه داشت. برای آن که درمان پوسیدگی دندان کودکان با فلورایدتراپی نتیجه بخش شود باید طبق نکات و دستورات دندانپزشک اطفال روند درمان انجام شود. قبل از انجام درمان پوسیدگی دندان، باید دندانپزشک اطفال بیماری های دهان و دندان کودک را تشخیص داده و درمان نماید.
راه های ارتباطی با دکتر
۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۲ – ۰۲۱۲۲۶۱۵۴۰۳
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر گروه مدیریت سایت دکتر آذرنوش